15 kr per dag...

Vi känner en familj som bor en bit utanför stan. Familjen består av en mamma och fyra barn. Just nu lever de på ca 500kr i veckan, pengar de får i stöd från privatpersoner. Det är alltså 15kr per person och dag. Pengarna ska räcka till mat, kläder, hygienprodukter och andra utgifter som varje familj har. Barnen oroar sig över att det ofta inte finns tillräckligt med mat hemma. 

Nyligen har de, som alla andra barn, haft två skollov på väldigt kort tid. Det betyder för familjen att 15kr helt plötsligt varit tvunget att räcka till ännu fler måltider. Utöver det var ett av barnen nyss hos optikern och skulle behöva glasögon, vilket i nuläget är svårt för familjen att ha råd med. 

På frågan om vad hen önskar sig i födelsedagspresent på sin åttaårsdag svarade hen:
“Nej, jag behöver absolut ingenting mer. Det enda jag önskar mig är uppehållstillstånd”

Vi i nätverket Ingen människa är illegal arbetar med att praktiskt stödja de människor som tvingats gå under jorden efter att ha fått avslag på sin asylansökan. 

Det här kan du bidra med:

- Ekonomiskt stöd till hyra och mat

- Socialt stöd som att ta med barn på aktiviteter

- Praktiskt stöd i form av att följa någon på olika möten med skola, sjukvård eller myndigheter

- Att hyra/låna ut bostad en kortare eller längre period. Detta kan vara en soffa, ett extrarum, en sommarstuga eller en lägenhet, tex medan du är på annan ort eller om du vid flytt står med dubbla boenden

- Svenskundervisning

Vill du bidra med något? Eller har du några frågor? Hör av dig till oss genom att skicka ett mail, umea@ingenillegal.org
Alla insatser räknas! 

Plus giro 64 93 20-9
Swish till: 070-357 51 03