Kontaktpersonsutbildning den 21 februari

Söndagen den 21e februari är det dags för kontaktpersonsutbildning. Vi håller till i Hjällbo Kyrka mellan 13-17. Kyrkan ligger på Hjällbo torg vid hållplatsen Hjällbo.
Utbildningen riktar sig till dig som är eller vill bli ny kontaktperson eller till dig som vill veta mer om hur praktiskt stöd till papperslösa kan se ut. Även till dig som varit kontaktperson ett tag men inte gått utbildningen. Du är också välkommen om du redan stöttar en person utan papper på annat håll. Vi går kort igenom asylprocessen, ger konkreta tips och pratar om saker som är bra att tänka på som kontaktperson.

 

Om du efter utbildningen bestämmer dig för att bli kontaktperson kommer du vara med i en grupp med personer som varit kontaktpersoner ett tag och tillsammans med dem stötta en papperslös person eller familj. Det behöver fyllas på med kontaktpersoner i de befintliga grupperna! Du behöver inte ha någon förkunskap om asylprocessen.
Det blir en paus då det kommer att finnas (veganskt) fika och för den som vill köpa lunch finns det möjlighet att göra det på Hjällbo torg.

 

Anmälan till utbildningen skickar du till agnesmariaolsson@gmail.com och hit kan du också vända dig för frågor och funderingar.

 

Varmt välkommen!

Agnes och Linda