Nu är det dags för workshopdag!

Lördagen den 28 mars kommer vi att hålla en kunskapsutjämnande workshopdag för alla som är med i nätverket ingen illegal.

Vi håller till i Hjällbo kyrka, i kyrkans kafédel. Skyltning kommer att finnas. Vi börjar kl 11.00 och avslutar kl 16.00.

För att komma till Hjällbo åker du spårvagn 4, 8 eller 9 och stannar vid hållplatsen Hjällbo. Kyrkan är en mörkbrun tegelbyggnad som ligger på torget och den syns redan från hållplatsen.

 

Under dagen finns tre olika workshops att välja på. Dessa går två gånger vilket innebär att du kan välja två olika workshops att gå på. Här är schemat för dagen:

 

11.00-11.30 Inledning, presentation och fika.

11.30-13.00 Workshoppass !

13.00-14.00 Lunchpaus.

I Hjällbo finns ett bra falafelställe där du kan köpa prisvärd och god falafel. Det finns också andra affärer samt ett litet kök och möjlighet att värma medhavd mat.

14.00-15.30 Workshoppass 2

15.30-16.00 Avslutning

 

 

Den första workshopen handlar om mediaträning.

Vad är bra att tänka på i kontakt med media? Vilken media är det bra att vara i kontakt med? Vad bör vi undvika/inte missa i sådana situationer?

Kristina och Valdemar har god erfarenhet av mediaarbete och kommer att ge konkreta tips under workshoppen.

 

Under den andra workshopen du kan gå har du möjlighet att lära dig kryptering. Hur kan du använda kryptering för att skicka säkra mail och annan kommunikation via internet. Också här kommer konkreta tips för dig som vill ha en större säkerhet. OBS! Bra om du kan ta med egen laptop. Om du inte har en dator är du såklart välkommen ändå. Marcus och ev andra personer från vår nystartade It-grupp kommer att hålla i denna workshop.

 

Den tredje workshopen är en kontaktpersonsutbildning för dig som redan är eller vill bli kontaktperson till någon som lever papperslöst. Vi går igenom asylsystemet, de kontakter som finns inom nätverket samt pratar om saker att göra/inte göra i kontaktpersonsskap. Även du som är aktiv inom andra arbetsgrupper i ingen illegal där du kommer i kontakt med papperslösa kan ha stor nytta av denna information. Sarah och Hanns håller i denna workshop.

 

Det går bra att bara delta i en workshop men försök att ta tillfället i akt att lära dig något nytt!

 

Anmälning till workshopsdagen görs via ett mail till sarah@ingenillegal.org.

Meddela ditt namn samt vilken/vilka workhops du vill gå på. Om du har några speciella frågor/önskemål/behov av tillgänglighetsutrustning eller tolk så meddela detta också.

 

Varmt välkomna till workhopdagen 28 mars!

Sarah, Kristina, Cleo, Hanns, Valdemar och Marcus.